Hur går det till

Nedan förklarar vi mer ingående hur det hela går till – från bokning till färd! Har du fortfarande funderingar som du inte fått svar på tror vi att du kan hitta svaret i våra ”vanliga frågor och svar”.

Bokning av ett studentflak

Ute i god tid

I Stockholm bokas dom tidigaste studentflaken redan i början på september. Detta resulterar i att de mest populära studentflaken blir uppbokade tidigt. Det är därför viktigt att man är ute i god tid för att få det flak man vill ha till sin student.

Boka studentflak online

Vi ser helst att du bokar ditt studentflak online genom att du fyller i vårt bokningsformulär. Det går givetvis bra att du ringer in till oss så tar vi emot din bokningsförfrågan. Då vi har ert önskemål tillgängligt kan vi gå vidare med bokningen genom att föreslå en tid för kontraktskrivning. Har vi inget flak att erbjuda er placeras ni automatiskt i vår väntelista tills vi får in fler lastbilar eller om någon avbokar. Givetvis meddelar vi er direkt hur det ligger till! Är flaket du önskar boka ledigt hör vi av oss inom 24 timmar men oftast faktiskt snabbare än så!

Betalning av studentflak

Delbetalning

Inom 14 dagar efter att avtalet skrivits på av båda parter ska ni betala in en bokningsavgift på 6 000 kr.

Slutbetalning

Ett datum för slutbetalning avtalas mellan oss och er vid bokningstillfället.

Genomförandet

Leveransformulär

För att vi och chauffören ska veta vilka tider som ska passas behöver ni fylla i ett leveransfomulär. Där fyller ni i vilken tid ni springer ut, vem chauffören ska ringa när han är framme, etc.

Flaket anländer - Uppställning & dekoration

Studentflaket anländer enligt den tid och plats som beställaren har angivit i leveransformuläret. Chauffören möter angiven kontaktperson och de som skall dekorera flaket. Eventuell musikutrustning som har blivit bokad finns redan monterad på flaket.

Studenterna har flaket totalt i 5 timmar. Vanligtvis kommer flaket 2 timmar innan utspring för parkering intill skolan och dekoration. Färden pågår därefter i ca 3 timmar. OBS: Det går inte att dekorera flaket dagen innan

Flakvärd

Vi har ett krav på att en ”flakvärd” skall finnas ombord på studentflaket under hela färden. Detta för att kunna kontakta chauffören om något oväntat skulle inträffa samt för att hjälpa till vid både av- och påstigning. Flakvärden som inte själv är med och firar måste vara minst 25 år fyllda.

Avstigning

Studentflaket kommer att befinna sig på avlämningsplatsen (som beställaren har angivit) då hyrestiden är slut. Den dekoration som skall sparas från studentflaket måste tas med, resten städas bort. Skolfest önskar en fortsatt trevlig studentdag!