• Slide

  VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR FÖR

  STUDENTFLAK

Vanliga frågor

Vi delar upp dom vanligaste frågorna och svaren i fyra olika kategorier som berör:

• Bokning och betalning
• Studentflaket
• Musikanläggningen
• Genomförandet

Bokning och Betalning

Har ni ett studentflak ledigt det datum jag springer ut?

Vår bokning svarar på dessa frågor – studentflak bokas endast online! Oftast har ni ett svar samma dag eller max inom 24 timmar.

Kan man boka studentflak utanför Stockholm?

Nej, men är det en ort som ligger nära kan ni kontakta oss med en förfrågan.

Vad ingår då man bokar ett flak hos er?

I det angivna priset ingår alltid en lastbil med lämpligt flak, chaufför, bensin och städning.

Kan man hyra lastbilen utan chaufför?

Tyvärr inte, våra chaufförer kör sina egna bilar.

Hur gör man med betalningen?

Betalning är uppdelad i en delbetalning och en slutbetalning. Delbetalningen betalas inom 14 dagar efter att avtalet för bokningen (beställningsavtal) är undertecknat av beställaren och en representant från Skolfest. Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 60 dagar efter genomförd bokning.

Hur betalar vi en faktura?

Betalning av en faktura kan ske via internet och er internetbank eller att ni fysiskt går till banken och antingen betalar kontakt eller gör en vanlig banköverföring. Betalning sker mot vårt bankgirokonto vilket framgår på er faktura. Det är väldigt viktigt att ni anger rätt OCR när ni utför er betalning så att vi vet vilket flak er betalning avser.

Kan jag komma och titta på era studentflak?

Nej, tyvärr. Bilarna har andra jobb då de inte kör studenter. Vi kan däremot visa er bilder.

Skriver vi ett kontrakt?

Vid varje bokning upprättar vi ett kontrakt mellan Skolfest och en ansvarig person för flaket. Personen måste vara minst 18 år fyllda. Alla de villkor och regler som gäller både för genomförandet och för betalningen hittar ni i avtalet.

Vi är två eller fler som ska hyra studentflaket, kan vi alla skriva kontrakt?

Nej, endast en kan vara juridisk ansvarig då ni hyr studentflak. Ett tips är att ni skriver ett kontrakt mellan dom som är ansvariga så att man inte står ensam vid en oförutsedd utgift om något skulle komma att gå sönder på eller utanför flaket till följd av er flaktur. Vi har tagit fram ett förslag på avtal som ni hittar på sidan med våra villkor.

Vad kostar studentflaket totalt att hyra?

Ni kan enkelt räkna ut vad det kommer kosta er totalt. Detta kan ni göra på samma sida där ni bokar studentflaket. Fyll i det ni önskar boka så räknas det fram automatiskt.

Vad händer om något går sönder, finns det försäkring?

De högtalare vi hyr ut är inte försäkrade. Går dessa sönder till följd av felaktigt handhavande måste ni ersätta dessa. Det är däremot sällan saker går sönder och ni kan endast bli ersättningsskyldiga för reparationskostnaderna. Lastbilen är fullt försäkrad men tar ni sönder något kan ni komma att behöva ersätta självriskkostnaden eller reparationen. Det är mycket sällsynt att någon skadar själva lastbilen. I övrigt hänvisar vi till er hemförsäkring som oftast bör täcka de skador som ni kan åsamka.

Studentflaket

Hur högt är studentflakets sidor?

Våra flak följer Transportstyrelsens och polisens föreskrifter. Flakets sidor är lägst 110 cm och vi tillåter inga flak ha sidor högre än 150 cm. Självklart tål sidorna kraftig belastning och går inte sönder.

Hur många får man vara på studentflaket?

Vi har studentflak i olika storlekar. Ett studentflak för 20 är högst för 20, flak för 60 högst för 60 osv. Man får inte vara fler personer på studentflaket! Flakvärd räknas inte in i antalet och är alltså utöver maxantalet

Hur stora studentflak har ni?

Vårt största studentflak tar 180 pers, men studentflak i den storleken får inte köra i City. Våra största studentflak i City är för max 90 personer.

Ingår städning?

Städning ingår alltid i våra priser om ni inte ordnar med egna högtalare. Hyr man våra högtalare kan man inte städa själv för att få flaket billigare. Däremot får man gärna plocka ned den utsmyckning som man vill spara.

Ingår bensin?

Ja, bensin ingår både för lastbilen och elverket som genererar el till högtalarpaketet.

Är det tak på era studentflak?

Vanligtvis inte. Vissa bilar (oftast för 120-140 pers) har tak vilket inte går att montera av.

Musikanläggning

Ingår musikanläggning i priset?

Alla våra studentflakspriser är angivna utan musikanläggning. Ni kan själva välja vilket högtalarpaket ni vill boka till just ert studentflak.

Musikanläggning – hur funkar det?

Ni kopplar själva in er Mp3-spelare / Ipod med vanlig hörlurssladd in i vår förstärkare. CD-spelare eller skivor är förbjudet eftersom det är en starkare utsignal från dessa vilket kan förstöra anläggningn. Hörlurssladden kommer med högtalaranläggningen, ni behöver alltså bara ha er spelare med er. OBS: den går inte att ladda i bilen.

Varför ersätter ni inte för studentflak om högtalarutrustningen inte fungerar?

Högtalarna är av toppkvalitet och kontrolleras varje dag innan dom körs ut till skolan. Fungerar inte utrustningen av någon anledning får ni givetvis tillbaka pengar för denna. Dock kan inte någon ersättning för studentflaket som helhet ges om musikutrustningen skulle haverera.

Genomförande

Får man åka studentflak i år?

Ja, man får åka studentflak även detta år =)

Hur länge har man studentflaket?

Ni har flaket i totalt 5 timmar från och med då det anländer till skolgården. Om man inte hyr högtalare genom oss kan man få extra tid för att hämta dessa och lämna efteråt.

Vem räknar hur många vi är på studentflaket?

Enligt avtal skall en flakvärd finnas med på flaket. Flakvärden räknar tillsammans med chauffören hur många som går upp på flaket.

Vad händer om något går sönder, finns det någon försäkring?

Skulle ni ta sönder något måste ni ersätta detta. Uppstår fel på högtalaranläggningen kommer vi kontrollera varför och återkomma till er snarast.

Vem dekorerar studentflaket och när?

Ni får dekorera studentflaket själva med ballonger plakat, björkris etc. Dock utan inverkan på lastbilens karosseri eller den monterade utrustningen. Lastbilen kommer till skolan 30-60 minuter innan utspringet.

När kommer lastbilen till skolan?

Lastbilen skall vara på skolgården cirka 30-60 minuter innan utspring. Ni skall ange tiden i leveransformuläret senast 30 mars.

Får man bestämma färdväg själv?

Går man i en skola i city åker dom flesta bilarna samma väg, dvs de vanligaste platserna i city, t ex Stureplan, delar av Kungsgatan, Birger Jarlsgatan och Karlaplan osv. Ni som åker utanför stan får gärna prata med chauffören vilken väg ni vill åka. Tänk på att man inte får åka motorväg eller motortrafikled. Det går bra att lämna en liten karta på morgonen som chauffören kan följa.

Hur länge har man studentflaket?

Ni har flaket totalt i 5 timmar. Flaket anländer till skolgården 30-60 minuter innan utspring för att sedan åka med er i 2 timmar.

Vem är ansvarig på studentflaket?

Chauffören är alltid ytterst ansvarig. För att hjälpa chauffören måste en flakvärd alltid finnas med på flaket under hela åkturen.

Flakvärd, vad innebär det?

Vägverket och polisen har krav på att en flakvärd skall finnas med på varje studentflak. En flakvärd skall vara en person som är minst 25 år och engagerad av hyrestagaren eller av oss. Funktionären bär inget ansvar men skall finnas med på flaket för att hjälpa till vid av och påstigning. Flakvärden skall också ta kontakt med chauffören om något oväntat skulle ske och flaket behöver stanna. Man behöver inte ha någon utbildning för att vara flakvärd utan bara upprätthålla ordning under färden. Flakvärd räknas inte in i det maxantal som får finnas på flaket!

Kan man dekorera studentflaket dagen innan?

Nej.

Intresseanmälan

  För att kunna boka behöver vi först få er intresseanmälan. Så fort ni har fyllt i era önskemål och kontaktuppgifter kontrollerar vi tillgängligheten och återkommer med besked.

  OBS! Detta är en preliminär bokning, vi kommer att kontakta dig för mer information om ditt valda datum!

  OBS! Detta är en preliminär bokning, vi kommer att kontakta dig för mer information om ditt valda datum!

  Det tillkommer en bokningsavgift vid bokning: 5000 kr för 2023 och 6000 kr för 2024

  Gilla oss på Facebook! Vi kommer dig tillbaka.
  Få exklusiva erbjudanden och andra supertrevliga trevligheter!